null

Traditionele massage

Doel van de Traditionele massage is het ontspannen en kalmeren van het lichaam. Middels zachte, strijkende en knedende bewegingen wordt het lichaam tot rust gebracht en de stofwisseling en doorbloeding verbeterd. De kleding mag hierbij uit en er wordt gebruik gemaakt van olie.

null

Stoelmassage

Doel van de Stoelmassage is het verbeteren van de bloedsomloop, ontspannen van de nek, schouders en romp waardoor de energie beter gaat stromen. Het betreft een drukkpuntmassage waarbij ook de armen en handen worden meegenomen.

null

Reiki

Reiki komt van de woorden ‘Rei’ en ‘Ki’. Vertaald betekend dit ‘Universele levensenergie’.

Dat houdt in dat het overal om ons heen aanwezig is, in alles dat leeft. Een essentiële energie waaruit wij kunnen bestaan. Het betreft een eeuwenoude methode van de handen opleggen en het sturen van deze energie zodat tekorten in ons lichaam aangevuld worden en balans kan herstellen. Waar Reiki stroomt wordt liefde gebracht. Pijn kan verminderd worden en herstel versneld. Intuitief is de basis hiervan al aanwezig in ieder van ons; denk aan je eigen handen en waar ze naar toe gaan wanneer je pijn ervaart..

null

Acupressuur

Doel van de Acupressuur is het activeren van onderhuidse energiepunten in het lichaam waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt bevorderd. Via de meridianen heeft het lichaam een soort ‘routemap’ waarbij specifieke locaties in verbinding staan met lichamelijke en emotionele aspecten. Door het behandelen van deze punten worden blokkades weggenomen en het energieniveau neemt toe. De acupunten neem ik mee in vrijwel elke behandeling afhankelijk van de klachten of doelen.

null

Triggerpoints

Doel van de Triggerpoint therapie is het verplaatsen van een spierknoop in de spiervezel. Doordat de triggerpoint bloedvaten dichtdrukt is er een verminderde doorbloeding en kunnen afvalstoffen niet goed afgedreven worden waardoor herstel niet plaatsvindt. Door de knoop te verplaatsen naar een gezond doorbloed gedeelte kunnen ze opgelost worden. Triggerpoints worden behandeld door middel van manuele druktechnieken en strekkingen. Wanneer nodig neem ik de triggerpoints mee in de behandeling.